Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Vornan taistelutaival

Jalkaväkirykmentti 50, 1941-1944

Kimmo Sorko

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Vornan taistelutaival : Jalkaväkirykmentti 50, 194...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Vornan taistelutaival" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

JR-50:n historiatyöryhmä

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9529230699

9789529230693

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Eversti/kenraalimajuri Kaarlo Heiskasen 11. divisioonan kuulunut Jalkaväkirykmentti 50 taisteli jatkosodassa Laatokan Karjalasta Itä-Karjalan läpi Petroskoihin, asemasotavuodet Syvärillä, Tali-Ihantalan suurtaistelussa ja Lapissa. Sisä-Suomen suojeluskuntapiirin perustama JR 50 oli hyökkäysvaiheessa jokseenkin keskisuomalainen joukko-osasto, mutta vanhempien miesten kotiuttaminen muine uudelleenjärjestelyineen muutti rykmentin pääasiassa keskisuomalais-keskipohjanmaalaiseksi joukoksi. Sodan lopulla miehiä oli monelta suunnalta. Alkuvaihetta lukuun ottamatta rykmenttiä komensi kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari majuri/eversti Martti Johannes Aho. Muita JR 50:n ritareita olivat sotamies Emil Pasanen sekä alikersantti/vänrikki Väinö Sokka. Teokseen on kerätty suuri määrä valokuvia, joista yli puolet on ennen julkaisemattomia. Sota-ajan kuvien lisäksi rykmentin taistelumaastot ikuistettiin 2006 ja 2007, joten teoksesta voi nähdä miltä katkerien yhteenottojen seudut tänään näyttävät. Tekstin lisäksi monet rykmenttiruudut, piirrokset, kartat ja liitteet kertovat JR 50:n lähes 3,5-vuotisesta taistelutaipaleesta. Liitteeseen 1 on kerätty kaikkien 1 072 kaatuneen JR 50:n sotilaan nimet ja henkilötiedot. Rykmentissä palveli sen olemassaoloaikana noin 6 500 miestä. Joka kuudes taistelija kaatui. Ahon rykmentin taistelutaival 1941-1944 oli jatko- ja Lapin sodan raskaimpia.

Aiheet

Jalkaväkirykmentti 50

historia.

historiikit

joukko-osastot

jalkaväki

historia

taistelut

jatkosota

muistelmat

sotaveteraanit

sotahistoria

1941-1944